Vakantiehuis bij Kruger Park Zuidelijk Afrika Tijgers in Zuid-Afrika

Tijgers in Zuid-AfrikaGamedrive met JV & de tijgers
De route via de Drakensbergen naar Philippolis is op zich al de moeite waard. Via de N3 zijn naar Harrismith, Betlehem naar Bloemfontein gereden. In Bloemfontein is, de foundervan Tiger canyon, JV geopereerd aan zijn verwondingen nadat in april 2012 door een van zijn tijgers van achteren is aangevallen. De dikke capuchon in zijn nek en de klap van zijn collega op de kop van de tijger heeft hem gered van de dood. Dit terzijde want JV maakt hier verder geen probleem van, het is pech dat dit gebeurd is.

Dichtbij Philippolis is de plek waar je de Tiger Canyon van JV (John Varty) kan bezoeken. Je kunt de tijgers in het wild in een gekooide 4x4 aanschouwen. Wij willen onze ervaring delen want is prachtig om tijgers in het wild te spotten.

Vanuit het dorp rijd je, om 5 uur in de ochtend, in 25 minuten over een dirtroad naar de ingang van Tiger Canyon. Je wordt ontvangen in een ruimte waar alle gasten een kop thee of koffie aangeboden krijgen. Overal hangen foto's van de prachtige tijgers. Later krijg je uitleg van JV over de tijgers waar ze vandaan komen. Een introfilm laat zien hoe dit grote project is begonnen.


JV stelt zich aan ons voor. Hij heeft een duidelijk verhaal hoe en waarom hij dit project is begonnen. Lang geleden startte hij een project in een private reserve bij het Kruger Nationaal Park, Londolozi Game reserve. Zijn project: de verwachting dat de tijger uitsterft in India is groot. Om deze reden is hij in Kwazulu Natal (Karoo) dit project gestart met het volgende doel: het creeren van een model om tijgers terug te krijgen in gebieden waar deze zijn uitgestorven. Het ultieme doel is om tijgers vanuit Zuid Afrika over te brengen naar India en ze daar te re-introduceren. Door National Geographic 3 afleveringen gemaakt over dit project met des titel: Tiger Man of Africa.

Onze gamedrive duurde meer dan 5 uur en JV reed ons rond. We hebben in totaal 4 tijgers gezien waaronder een witte tijger. Sommige tijgers komen zo dichtbij dat het inzoomen met de fotocamera amper lukt. Gelukkig zit je in een kooi terreinwagen zodat je je veilig voelt. Met een open raam was het af en toe spannend, je gaat op de signalen van JV af. De video geeft een impressie hoe de gamedrive is geweest.

Na de gamedrive wordt er een ontbijt boven de canyon (Tiger River), voor je gemaakt. Heerlijk en een moment om rustig te praten met JV en na te genieten van die indrukwekkend grote, mooi getekende tijgers in de Tiger canyon.

Sinds 2016 is er geen ontbijt meer mogelijk in de kloof, daar is nu een verblijf voor maximaal 3 personen gerealiseerd.

Oktober 2012 & februari 2016